Dé website over beleggen in ETF’s
Dé website over beleggen in ETF’s

Over ons

Sparen levert al jaren niks meer op. Met een beetje geluk krijg je 0,01% rente. Dit komt doordat de centrale banken de rente extreem laag houden en veel geld bijdrukken. Het voordeel hiervan is dat beleggen wél veel oplevert, juist ook door het beleid van centrale banken.

Beleggen is echter wel iets ingewikkelder dan je geld gewoon op een spaarrekening zetten. Ik werk zelf al meer dan 10 jaar in de financiële wereld en weet daardoor gelukkig waar ik op moet letten bij beleggen. Ik krijg daarom ook regelmatig de vraag van bekenden: waar moet ik in beleggen? Ik merk dat er veel interesse is om te beleggen maar dat vaak de tijd of kennis ontbreekt om daadwerkelijk de stap te zetten. Voorheen stapten banken of vermogensbeheerders vaak in dat gat. Zij beleggen jouw geld voor je zodat je er zelf geen tijd in hoeft te steken. Helaas vragen deze partijen hier forse vergoedingen voor.

Het goede nieuws is dat je prima zelf kan beleggen zonder hier veel tijd aan kwijt te zijn of kennis voor nodig te hebben. Met de komst van ETF’s is het tegenwoordig mogelijk om zelf tegen lage kosten een goed gespreide beleggingsportefeuille te creëren. Ik probeer op deze website uit te leggen hoe je een gespreide portefeuille kan maken op basis van het beleggingsbeleid dat ook gebruikt wordt door professionele partijen zoals pensioenfondsen en vermogensbeheerders. Het doel van deze website is daarom om:

1) De belangrijkste stappen van het beleggingsproces te doorlopen

2) Heel praktisch aan te geven waar je het beste in kan beleggen

Ik wil vooral laten zien dat het heel eenvoudig is om met behulp van ETF’s het beleggingsbeleid na te bootsen van professionele vermogensbeheerders. Sterker nog, als je je geld laat beheren door een vermogensbeheerder wordt dat vaak óók in ETF’s belegd. Maar dan met een ‘managementfee’ van 1% eroverheen. Het uiteindelijke doel van deze website is om te laten zien dat je geen dure vermogensbeheerder nodig hebt om te beleggen maar dat je dit prima zelf kan doen en ook nog eens tegen lage kosten.

E-book

In het E-book op deze website krijg je een overzicht met een 10-tal ETF’s waarmee je een goed gespreide en professionele beleggingsportefeuille kan creëren. Hierdoor hoef je niet zelf het internet af te struinen naar de beste ETF’s. Het zoeken van een geschikte ETF lijkt makkelijk, maar door het enorme aanbod van ETF’s is helaas vaak door de bomen het bos niet meer te zien. Daarbij sluiten de ETF’s in het E-book goed op elkaar aan en staan (bijna) alle ETF’s op de DEGIRO kernselectie. Je kan ze daardoor, onder voorwaarden, gratis handelen bij DEGIRO.